//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/sammy-window.jpg

»Min barndomsväns mamma frågade mig i vuxen ålder om jag minns vad jag ville bli när jag var stor.«

När mitt tidigare företag Makeup Mekka AS fick sin första av flera gasellutmärkelser gjorde jag ett inlägg om det på Facebook. Kort därefter tog min barndomsväns mamma kontakt med mig. Hon påminde mig om ett tillfälle i mina yngre dagar - om jag minns från den dagen vad jag ville bli när jag var stor. Något jag hade glömt bort efter alla dessa år. Hon berättade att när jag var runt tolv år, gick i sjätte klass, besökte jag min barndomsvän. I deras kök satt jag med flera andra kompisar runt bordet. Där berättade vi till varandra i tur och ordning vad vi ville bli när vi var vuxna. Då berättade min väns mamma till mig att jag ville bli Businessman, och hon fortsatte, »Nu är du en Businessman.«

En stark dröm och en vilja att lyckas som växt fram från en mörk drivkraft är resultatet till min framgångssaga som entreprenör. Den resan fullföljer jag än idag med nya projekt jag startat och är involverad i.

»Vår inställning var att vi skulle lyckas, det fanns inget annat.«

När jag var tjugoåtta år träffade jag min norska fru och 2005 flyttade vi till Oslo för att satsa på en idé hon hade, sälja smink på Internet, som blev e-handelsföretaget Makeup Mekka AS.
Det var tufft. Vi jobbade stenhårt. Vi satsade alla våra besparingar, jobbade kvällar, nätter och helger och glömde allt vad lyx var. Vi byggde upp en webbshop, köpte in produkter, marknadsförde och skötte kundtjänst. Jag fick väldigt bra användning av mina kunskaper i sökmotoroptimering. Vid den här tiden hade inte våra konkurrenter förståelsen på den här tekniken så det var väldigt fördelaktigt för oss.

Vid ett tillfälle var vi nära konkurs och vi jobbade ännu hårdare och efter några tuffa år vände det. Makeup Mekka AS utnämndes till årets Gasellföretag flera år i rad. 2019 sålde vi företaget för runt hundra miljoner norska kronor. Plötsligt var jag där, dit jag alltid velat komma. Ekonomiskt oberoende och framgångsrik. Men nu återstod den andra drömmen.