//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2020/03/kaffe-sammy.jpg

»Författarskapet växer fram.«

Mitt intresse till författarskapet startades i Solna Centrums bibliotek. Skapat från min dramatiska uppväxt. Att skriva deckare var ingen självklarhet. Mitt intresse som barn kretsade mest runt äventyrsserier och barnböcker inom fantasy. Senare väcktes intresset för den övernaturliga skräckgenren. Det var även de genrerna mina första korta berättelser präglades inom. Äventyr, fantasy och skräck. Med tiden, och möjligtvis en del påverkan av 80-talets TV-serier, växte deckarintresset fram. Därefter var min tid som författare för den orealistiska genren tillfredsställd. Jag började istället experimentera mellan skräck och deckare. Höll mina noveller inom det realistiska. I Ghettoserien mixar jag en del explicita våldsscener, ett resultat från mitt testande att blanda ihop spänning och allvar. Därför tror jag att läsare jämför vissa delar av Ghettoseriens innehåll med Lars Keplers romaner.

Tanken att ge ut en bok växte fram allt starkare 2012, efter att jag deltagit i skrivarkurser på distans. Där lärde jag mig nya verktyg att arbeta vidare med. Även självförtroendet stärktes. Kurskamraterna gillade det jag skrev och de olika lärarna jag hade gav mig bra feedback. Det hjälpte mig att nå nya nivåer. Vässa mina tekniker och hitta det unika språket. Det var under utbildningarna idén om ghettoserien formades. Efter slit vid tangentbordet blev min första bok färdig. Kort efteråt hittade jag ett förlag som ville ge ut den. Resultatet är ”Ghettokungen”.

Något jag är stolt över är att jag från både läsare och resecenter får höra att jag har en unik författarröst. Att mitt persongalleri bär en rad av speciella och intressanta karaktärer med bra dialoger. Det väcker en hel del positivt engagemang och konversationer mellan mig och läsare men även internt bland läsarna. Mitt recept i Ghettoserien är spänning med en del humor och allvar i en fartfylld story. Inspirerat från min händelserika barndom.

Mitt unika sätt att skriva spänningsromaner med min bakgrund har uppmärksammats av Bokmässan 2021. Där jag är inbjuden att delta under Crimetime i Göteborg. Där ska jag medverkaverka i ett panelsamtal på temat, ”Den vita och straighta spänningsvärlden”. Du som läst Ghettoserien vet att jag bryter mot det normala där persongalleriet är en blandning av varierande personligheter och nationaliteter. Vilket är naturligt för mig. Mina böcker återspeglar min tuffa uppväxt ur ett perspektiv jag upplevt med en del fiktion såklart. Serien skildrar delar av mina livsupplevelser med en kombination av olika människor och bakgrunder från varierande miljöer som är inspirerat från min verklighet. Jag hoppas att mitt sätt att skriva med min personlighet, en fot i Sverige och den andra i Tunisien, blandningen av kulturerna jag formats av, Ska inspirera flera unga till att läsa och skriva.

Jag kommer att skriva vidare på Ghettoserien som planeras att bli längre än tre böcker. Vid sidan skissar jag på en spinoff med en ny fängslande karaktär som dyker upp i Ghettobröder, del två i serien. Min ambition är att fortsätta skriva spänningsromaner. Att utvecklas som författare. Min dröm inom författarskapet är att böckerna lanseras på den internationella marknaden och att mina manus även blir film eller TV-serier.