//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettobroder-PKT_award-tiny.png

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina hemligheter. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

Ghettobröder nominerades till Det stora ljudbokspriset - Storytel Awards 2022, och lyckades ta sig till finalen tack vare lyssnarnas röster, tillsammans med Åsa Larsson, "Fädernas missgärningar" och Dag Öhrlund för "419 timmar." I kategorin spänning placerade sig ljudboken Ghettobröder, inläst av Jonas Malmsjö, bland topp två/tre års bästa böcker. Ghettoprinsessan, del fyra i serien, erövrade spänningskategorin i 2023 års Storytel Awards.

Ghettobröder är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till den fristående debutsuccén Ghettokungen (2020), en underhållande spänningsroman på högsta nivå. Del tre i serien, Ghettolegender (2021) - Del fyra i serien, Ghettoprinsessan (2022) - Del fem i serien Ghettoexit (2023). Ljudböckerna är inläst av Jonas Malmsjö.

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Lyssna på Nextory Köp hos Bokus Köp hos Adlibris Köp hos Akademibokhandeln

Beskrivning

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Istället kommer han något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sin hemlighet. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

Journalisten Izzat Dubois har samtidigt kommit hem till Sverige igen för att skriva ihop sitt livs scoop. Problemet är bara att det finns människor som inte vill att han ska skriva artikeln. När han först kidnappas och sedan lyckas rymma vet han bara en som kan hjälpa honom - Leon Jaziri.

Storytel Awards Finalist 2022

»En kompromisslös bladvändare i hisnande tempo. Utomordentligt jävla bra - på ren svenska. Min enda invändning mot Ghettobröder är att den tar slut.«

PASCAL ENGMAN,
Författare

»Ghettobröder är fan bättre än första delen och som att åka berg och dalbana i hundraåttio.«

LEFFE GRIMWALKER,
Författare

»Sammy Jeridi är den hetaste uppstickaren på deckarscenen just nu. Han fullkomligen briljerar.«

ANNA KAROLINA,
Författare

»Vilket tempo! Sammy rör sig både horisontalt och vertikalt. Grymma metaforer, jag skrattade högt flera gånger.«

HELENA KUBICEK BOYE,
Författare