Det finns en väg som leder till Svenssonlivet, men vägen är smal och i förortsghettot är det få som finner den.

Leons kamp för sin lillebrors framtid fortsätter. Tillsammans med sin vän Sarmed Karman, torpeden med ett hjärta av guld ska de hitta en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Men deras väg hamnar i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten.

Ghettoexit är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021), Ghettolegender (2021) och Ghettoprinsessan (2022). Alla seriens ljudböcker är inläst av Jonas Malmsjö.

Sammy Jeridi vann 2023 års Storytel awards i kategorin spänning med boken Ghettoprinsessan.

Ghettokungenserien spelar på ett evigt tema om makt, våld och pengar, handlar framför allt om att hitta sitt ursprung och hur man blir en riktigt jävla lycklig människa.

 

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Lyssna på Nextory Köp hos Bokus Köp hos Adlibris Köp hos Akademibokhandeln

Beskrivning

Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld.

Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig. Men när hans väg korsas av en gåtfull kvinna avslöjas en mörk livshemlighet som skakar om honom i grunden.

I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på Prästens testamente hemligheter som samhällseliten vill begrava för all framtid. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att en gång för alla tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Margareta Maggan Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.

»Ghettoböckerna är beroendeframkallande.«

DRAGOMIR MRSIC,
skådespelare

»Sammy Jeridi lyckas igen att skapa en välskriven thriller som håller internationell nivå. Fantastisk!«

PASCAL ENGMAN,
författare

»Att plocka upp ’Ghettoexit’ var rent sabotage mot min skrivhelg, bokhelvetet gick inte att släppa. Blytung action, komplexa karaktärer, mörker varvas med humor - gör dig redo för en riktig pulshöjare!«

PERNILLA ERICSON,
journalist och deckarförfattare

»Ghettoexit är världsklass! Så explosivt, så pulshöjande, så välskrivet.«

LEFFE GRIMWALKER,
författare

Bokserien fortsätter

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettokungen-PKT_award-tiny.png

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettobroder-PKT_award-tiny.png

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina hemligheter. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettolegender-PKT_award-tiny.png

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoprinsessan-PKT_award-tiny.png

LEON JAZIRI kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.