Vi följer Leon som driver ett framgångsrikt företag som löser andra människors problem. Pengarna han tjänar sparar han till sin yngre bror Emir, och Leons dröm är att Emir ska få en bättre uppväxt och ett bättre liv än vad han själv haft. Men en misslyckad affär hotar drömmen – Leon är jagad – Jagad av alla.

Böckerna har hyllats av läsarna med höga betyg och fina recensioner. Serien beskrivs som gripande, fartfylld med ett unikt och trovärdigt persongalleri. Smart, välkomponerat och oerhört laddat.
Där det i allvaret även finns en del humor.

Ghettokungen blev nominerad till det Det stora ljudbokspriset - Storytel Awards 2021, och sedan framröstad av lyssnarna till finalen tillsammans med Lars Kepler, Spegelmannen och Emelie Schepp, Nio Liv. Ljudboken Ghettokungen inläst av Jonas Malmsjö hamnade på topp två/tre års bästa böcker i kategori spänning. Ghettoprinsessan vann spänningskategorin i 2023 års Storytel Awards.

Del 2 Ghettobröder (2021) Del 3 Ghettolegender (2021) Del 4 Ghettoprinsessan (2022) Del 5 Ghettoexit (2023)

 

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Lyssna på Nextory Köp hos Bokus Köp hos Adlibris Köp hos Akademibokhandeln

Beskrivning

Leon driver det framgångsrika företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Vill du ha ut försäkring på din bil ser Leon till att den brinner upp. Om någon vill sälja eller köpa saker man inte hittar i en affär ställer Leon alltid upp. Vare sig det är en levande tvättbjörn eller ett förstahandskontrakt i City. Pengarna använder han för att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått - ett Svenssonliv, med bra utbildning och respektabelt yrke.

När gangstern Jambolo vill ha tillbaka ett vapen som Leon sålt riskerar drömmen gå i kras, för Leon har principer, han avslöjar aldrig säljare och köpare för varandra. När även kriminalkommissarie Eva Möller, som mot sin vilja blivit förflyttad till Palmegruppen, får upp ögonen för Leon dras snaran åt.

Nu är det Leon som har ett pris på sitt huvud, och han är jagad, jagad av alla.

Storytel Awards Finalist 2021

»Ghettokungen är som Snabba cash, fast bättre. Galet bra story!«

LEFFE GRIMWALKER,
Författare

»Underhållande story i ett högt tempo!«

DAN BUTHLER,
Författare

»Det var kanske Jens Lapidus som introducerade den här genren. Nu är det inte längre någon nyhet men Sammy Jeridi kvalar verkligen in i samma klass. Det finns inte mycket som ger sken av att detta är en debut.«

NILS NISSE SCHERMAN,
Presidieledamot av Svenska Deckarakademin

Bokserien fortsätter

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettobroder-PKT_award-tiny.png

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina hemligheter. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettolegender-PKT_award-tiny.png

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoprinsessan-PKT_award-tiny.png

LEON JAZIRI kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoexit-PKT_award-tiny.png

Leon ska tillsammans med sin trogne följeslagare Sarmed, torpeden med ett hjärta av guld hitta en förrymd patient från Sveriges största rättspsyk. Men deras väg hamnar i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm.