Vi följer Leon som driver ett framgångsrikt företag som löser andra människors problem. Pengarna han tjänar sparar han till sin yngre bror Emir, och Leons dröm är att Emir ska få en bättre uppväxt och ett bättre liv än vad han själv haft. Men en misslyckad affär hotar drömmen – Leon är jagad – Jagad av alla.

Böckerna har hyllats av läsarna med höga betyg och fina recensioner. Serien beskrivs som gripande, fartfylld med ett unikt och trovärdigt persongalleri. Smart, välkomponerat och oerhört laddat.
Där det i allvaret även finns en del humor.

Ghettokungen blev nominerad till det Det stora ljudbokspriset - Storytel Awards 2021, och sedan framröstad av lyssnarna till finalen tillsammans med Lars Kepler, Spegelmannen och Emelie Schepp, Nio Liv. Ljudboken Ghettokungen inläst av Jonas Malmsjö hamnade på topp två/tre års bästa böcker i kategori spänning. Ghettoprinsessan vann spänningskategorin i 2023 års Storytel Awards.

Del 2 Ghettobröder (2021) Del 3 Ghettolegender (2021) Del 4 Ghettoprinsessan (2022) Del 5 Ghettoexit (2023)

 

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Lyssna på Nextory Köp hos Bokus Köp hos Adlibris Köp hos Akademibokhandeln

Beskrivning

Leon driver det framgångsrika företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Vill du ha ut försäkring på din bil ser Leon till att den brinner upp. Om någon vill sälja eller köpa saker man inte hittar i en affär ställer Leon alltid upp. Vare sig det är en levande tvättbjörn eller ett förstahandskontrakt i City. Pengarna använder han för att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått - ett Svenssonliv, med bra utbildning och respektabelt yrke.

När gangstern Jambolo vill ha tillbaka ett vapen som Leon sålt riskerar drömmen gå i kras, för Leon har principer, han avslöjar aldrig säljare och köpare för varandra. När även kriminalkommissarie Eva Möller, som mot sin vilja blivit förflyttad till Palmegruppen, får upp ögonen för Leon dras snaran åt.

Nu är det Leon som har ett pris på sitt huvud, och han är jagad, jagad av alla.

Storytel Awards Finalist 2021

»Ghettokungen är som Snabba cash, fast bättre. Galet bra story!«

LEFFE GRIMWALKER,
Författare

»Underhållande story i ett högt tempo!«

DAN BUTHLER,
Författare

»Det var kanske Jens Lapidus som introducerade den här genren. Nu är det inte längre någon nyhet men Sammy Jeridi kvalar verkligen in i samma klass. Det finns inte mycket som ger sken av att detta är en debut.«

NILS NISSE SCHERMAN,
Presidieledamot av Svenska Deckarakademin