//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/10/Ghettolegender.jpg

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

Leon får ett sjukt uppdrag. Han ska hitta Rommels guld, som enligt ryktet ska vara gömt någonstans i Nordafrika. Till sin hjälp har han ärkefienden Jambolo Jobo. Men det finns ett problem - Jambolo har svurit att döda Leon när de hittat det legendariska naziguldet.

Ghettolegender är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020) och Ghettobröder (2021).

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Lyssna på Nextory Köp hos Bokus Köp hos Adlibris

Beskrivning

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

Leon får ett sjukt uppdrag. Han ska hitta Rommels guld, som enligt ryktet ska vara gömt någonstans i Nordafrika. Till sin hjälp har han ärkefienden Jambolo Jobo. Men det finns ett problem - Jambolo har svurit att döda Leon när de hittat det legendariska guldet.

»Högre fart än Sammy Jeridis finns inte i den svenska thrillervärlden. Men det är också smart, välkomponerat och oerhört laddat.«

ARNE DAHL,
Författare

»Jeridi överraskar ännu en gång och har skrivit en episk nagelbitare.«

LEFFE GRIMWALKER,
Författare

»Maximal spänning i toppklass. Omöjlig att lägga ifrån sig.«

ANNA KAROLINA,
Författare

»Sammy Jeridi blir bara bättre och bättre, vilket är en bragd med tanke på hur bra hans två första böcker var. Ghettolegender är en vansinnigt stark och välkomponerad historia som jag slukade. Fantastisk!«

PASCAL ENGMAN,
Författare

Bokserien fortsätter.
Del 1 - GHETTOKUNGEN

Leonard "Leon" Jaziri, driver företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Pengarna han tjänar på den halvkriminella verksamheten använder han för att nå sin dröm - att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått: ett Svenssonliv. Problemet är att Leon balanserar på en knivsegg. Varken polisen eller Stockholms tyngsta kriminella ser med blida ögon på Leons försök att karva sig en framtid bortom förortsdjungeln.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/Ghettokungen-papercover_front.jpg

Bokserien fortsätter.
Del 2 - GHETTOBRÖDER

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina hemligheter.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/Ghettobroder-papercover_front.jpg