//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2022/05/Ghettoprinsessan_bokfront.jpg

LEON JAZIRI kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

Ghettoprinsessan är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021) och Ghettolegender (2021). Den handlar om makt men framför allt hur man blir en riktigt jävla lycklig människa. Ljudböckerna är inläst av Jonas Malmsjö.

Lyssna på Storytel Lyssna på Bookbeat Köp hos Bokus Köp hos Adlibris Köp hos Akademibokhandeln

Beskrivning

Leon Jaziri kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.
Ryktet om Prästens död har spridit sig som en löpeld. Han var den som visste allt om alla. Informationen den kriminella världens grå eminens hade i sin ägo är likt en Pandoras ask. Korrupta politiker fruktar att sanningen ska komma fram och den kriminella världens tyngsta spelare är rädda för att bevis ska hamna i orätta händer. Leon är inte ensam om att leta efter Prästens arv. En av dem är Lexia Jobo, som vill bli drottning över den undre världen. En annan är Margareta "Maggan" Palm, kriminalkommissarie från Boden, som utreder vågen av mord som hemsöker huvudstaden i kölvattnet efter Prästens bortgång. När Leon med sin gamle vapendragare Sarmed ger sig ut i den undre världen en sista gång korsas hans väg av Ayanda Karlsson som måste rädda sin cancersjuka mamma. Det finns ett botemedel i Thailand. Enda problemet är att behandlingen kostar en halv mille ...

»En briljant, halsbrytande berättelse. Sammy Jeridi blir bara bättre och bättre.«

PASCAL ENGMAN,
Författare

»Med starka kvinnliga karaktärer, hög spänning och ett jäkla driv bevisar Sammy Jeridi ännu en gång att han hör hemma i deckartoppen med ännu en bladvändare.«

LEFFE GRIMWALKER,
Författare

»Jag sögs in i boken från första sidan. Sammy Jeridi briljerar med en story som aldrig släpper taget.«

ANNA KAROLINA,
Författare

Bokserien fortsätter

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/Ghettokungen-papercover_front.jpg

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/Ghettobroder-papercover_front.jpg

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren, en mystisk organisation som är beredd att döda för att bevara sina hemligheter. När det visar sig att även kriminalkommissarie Eva Möller utreder fallet tvingas det omaka paret ännu en gång samarbeta för att överleva.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/10/Ghettolegender.jpg

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.