Ghettoserien

En gripande thrillerserie om Leons kamp för sin yngre bror
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettokungen-PKT_award-tiny.png
DEL 1

Ghettokungen

Leon Jaziri driver ett framgångsrikt företag som löser andra människors problem. Pengarna han tjänar sparar han till sin yngre bror Emir, och Leons dröm är att Emir ska få en bättre uppväxt och ett bättre liv än vad han själv haft. Men en misslyckad affär hotar drömmen – Leon är jagad – Jagad av alla.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettobroder-PKT_award-tiny.png
DEL 2

Ghettobröder

Leon, ägare till det halvkriminella företaget Ghettosäljarna, tar ett uppdrag han egentligen inte vill ha. Att hitta den försvunna miljonärsdottern Julia Falk. Men han kommer något mycket värre på spåren.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettolegender-PKT_award-tiny.png
DEL 3

Ghettolegender

LEON, STOCKHOLMS GHETTOKUNG, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoprinsessan-PKT_award-tiny.png
DEL 4

Ghettoprinsessan

LEON JAZIRI kommer ut från fängelset och tänker bli vit som snö, men ödet har andra planer. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherloch Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoexit-PKT_award-tiny.png
DEL 5

Ghettoexit

Leon ska tillsammans med sin trogne följeslagare Sarmed, torpeden med ett hjärta av guld hitta en förrymd patient från Sveriges största rättspsyk. Men deras väg hamnar i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2024/04/Ghettokrig-web-book-cover.png
DEL 6

Ghettokrig

Ghettokungen Leon Jaziri har fått i uppdrag att skydda AI-forskaren Katalin Vargas. Det är bråttom. Vargas, som håller ett föredrag i Vinterträdgården på Grand Hôtel, befinner sig redan i livsfara. Det vimlar av hemliga agenter och alla är beredda att döda för hennes revolutionerade AI Veritas.

Vad handlar Ghettoserien om?

Framgångsrik

Leonard Jaziri driver det okonventionella företaget, Ghettosäljarna, som operar i lagliga gråzoner. Inte helt legitimt, men det finns en marknad för hans tjänster som ingen annan tänkt på. Han älskar att vara framgångsrik, det var som elitsport för honom.

Familjen

Leon har en dröm. Det enda han levde för. Att hans lillebror ska ta sig ur förorten och bli någon, den första Jazirin som kunde gå hela vägen. Bli en svensson, bli vad han ville. Välja bland de bästa skolorna. Alla pengar Leon tjänar sparar han till sin yngre brors framtid.

Jagad

Leons starka dröm får honom att hitta genvägar för att nå sin exit snabbare. Men girighet hetsar och utmanar hans moraliska val som får honom att hamna på fel spår och i en hinderbana av konsekvenser. Det sätter både honom och alla i hans närhet i fara.

Möt karaktärerna