//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettokungen-PKT_award-tiny.png
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettobroder-PKT_award-tiny.png
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettolegender-PKT_award-tiny.png
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoprinsessan-PKT_award-tiny.png
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/Ghettoexit-PKT_award-tiny.png
//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2024/04/Ghettokrig-web-book-cover.png

»Sammy Jeridi har rappt tempo i berättandet och bra känsla för karaktärer, miljöer och spänningsuppbyggnad. Man sugs in i storyn och vill läsa mer. Det här är en mycket lovande och tuff debut som kan rekommenderas till de som till exempel gillar Snabba cash.« HENRIC AHLGREN, Bibliotekstjänst

Jag hade bestämt mig att nå min dröm som författare. Jag ville skriva böcker som skulle ges ut. Tanken att bli författare växte fram allt starkare 2012. Det var under skrivkurserna idén om ghettoserien formades. Efter slit vid tangentbordet blev min första bok färdig. Kort efteråt hittade jag ett förlag som ville ge ut den. Resultatet är ”Ghettokungen”. Ghettokungen är till viss del inspirerad från min egna livshistoria och nära vänners upplevelser som jag väver in. Leons personlighet är en del av mig. Mycket av hans inställning, attityd och egenskaper är mina egna. Jag ville inte skapa honom som en stenhård machoman med vapenkunskaper i fokus. Tvärtom, bakom hans coola fasad skulle det döljas en skörhet och istället ville jag lyfta fram ett annat vapen. ”Street smart”. Ett redskap alla bär på då det oftast är baserat på ”learning by reflection” och ”learning by doing”. Något jag själv fått träna och uppleva i uppväxten och under min yrkeskarriär. Desto tuffare problem jag utsattes för medvetet eller ofrivilligt hamnade i, desto mer "survivability” hade jag lyckats bygga på mig. För att ge mer bränsle till storyn planterade jag in en stark dröm och ett ”varför”. Det blev Leons drivkraft genom serien som ständigt utmanar hans moraliska val som får både honom och alla i hans närhet att leva i oavbruten fara.

Ghettokungen är rapp, snabb och pulshöjande. Med många tvister som ska väcka frågeställningar som i sin tur ska framkalla nyfikenhet hos läsaren. Böckerna skiljer sig från liknande spänningsromaner genom att huvudkaraktärerna varken är onda eller goda. De är sargade sökande själar som nästan vi alla är, de flesta av oss är bara bra på att dölja det.

Handlingen betyder massor för mig eftersom karaktärerna återspeglar delar av mitt händelserika liv, även om det mesta är fiktivt. Ghettoserien håller ett högt tempo, med många tvister, en del humor och råhet. Mitt mäl är att beröra läsaren, väcka känslor. Vare sig det är skratt, gråt eller ilska.

I den hårda miljön jag byggt upp finns det något gott. Leons dröm, att ge Emir en bättre uppväxt än den han själv fick. Jag tänkte ofta på, blir jag pappa ska jag bli den bästa pappan. Mina barn ska få en bättre pappa och barndom än det jag fick.

//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2021/07/sammy-sunlight.jpg