//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2024/06/bild-till-websidan.jpg

»Vuxenvärlden trodde att jag skulle bli kriminell, men jag bestämde mig att motbevisa dem. Genom min tuffa barndom blev jag entreprenör och författare.«

Jag är en framgångsrik entreprenör och författare till Ghettoserien. Ghettoprinsessan vann Storytel Awards 2023. Ghettokungen och Ghettobröder blev en av tre finalister inom kategorin “Spänning” i Stora ljudbokspriset Storytel Awards 2021 och 2022. Vägen hit var aldrig självklar. Min uppväxt var hård. Pappas fysiska och psykiska våld i hemmet med hans dubbelliv påverkade mig starkt under många år. Den trygghet jag behövde som barn i hemmet fanns aldrig där. Räddningen var min mamma. Hon gjorde allt för att vi skulle ha det bra. Utan mammas kärlek och värme hade jag hamnat fel i samhället. Jag hoppas att min historia kan inspirera andra att ta rätt val i livet – i stället för att hamna snett som tyvärr många gör idag.

Jag är född och uppvuxen i Solna. Mina föräldrar invandrade från Tunisien och kom till Sverige på 60- och 70-talet. Idag bor jag med min familj i Spanien. Innan jag blev författare och entreprenör arbetade jag inom affärsutveckling, digital marknadsföring och försäljning.

»Det här kanske är en ny typ av författare.« JESSIKA GEDIN, SVT Babel

Det som skiljer mig från andra författare inom- och utanför min genre, är min bakgrund med min tuffa uppväxt, och entreprenörsresan med succén jag gjort innan författarskapet.

Som entreprenör har jag med min fru grundat ett framgångsrikt kosmetikvarumärke i Norge inom e-handel, Makeup Mekka AS. Med våra anställda och partners, som vi tog in efter en tid, blev företaget flera år i rad ett Gasellföretag. I över tio år drev vi företaget och 2019 sålde vi Makeup Mekka AS till den norska klädjätten Varner och förvärvsexperter med erfarenheter från Herkules Capital och Orkla. Plötsligt hade jag nått ett viktigt mål i livet, frihet.

Jag drar med mig kunskaper från entreprenörskapet in i författarskapet. Alla erfarenheter och egenskaper jag har med mig från företagandet drar jag stor nytta av i författarskapet. Det finns många likheter mellan att driva ett företag och skriva böcker. Att skapa något från idé till verklighet. Att schemalägga dagarna. Effektivisera tiden och prioritera rätt. Tålamodet och disciplinen med tron om att lyckas är viktiga verktyg jag bär med mig från min yrkesbana.

»Sluta aldrig drömma. Det var bland annat mina drömmar som tog mig dit jag är idag.«

Mina drömmar var att en dag lyckas, bli ekonomiskt oberoende och framgångsrik. Drömmen förverkligades efter mitt engagemang i Makeup Mekka AS. Men jag hade en stark dröm till, att bli författare.

Jag har alltid gillat att skriva, uttrycka mina känslor i text och även i bild helt från när jag som barn flydde från pappa till biblioteket. Där läste jag sagoskatterna som jag även med mina texter förlängde för att jag inte ville att berättelserna skulle ta slut. Jag hittade på egna historier som blev korta noveller med starka och minnesvärda karaktärer oftast i tuffa och utsatta miljöer som var inspirerade från min vardag. Redan då var genren bestämd. Spänningsromaner.

Mitt liv har präglat i många faser däribland en hård tid från barndomen, tonåren och delar av den tidiga ungdomen. Mycket av det jag skriver om är inspirerat från mina egna upplevelser från de mörka perioderna i livet och även framgångstiden, med en blandning av fiction.

Det var genom skrivkurser som intresset väcktes för fullt. Lärarna vässade min skicklighet, gav mig nya verktyg och prickade rätt med sin feedback. Det bidrog till att jag fick stort självförtroende och ville börja med min dröm som författare. Sedan dess har jag utvecklats en hel del för att kunna skriva och berätta mer levande och komplexa historier, för att kunna dela dem med en större publik. Mitt författarskap innebär att använda mitt kreativa tänkande och min fantasi med inspiration från verkligheten till att skapa liv i mina deckarromaner på ett underhållande och givande sätt.

Idag lever jag med min fru och våra barn i Spanien. Tillsammans med min fru driver jag nya företagsprojekt. Jag arbetar samtidigt vidare på Ghettoserien och nya bokprojekt.

Jag gör det jag älskar, vilket ger mig energin att arbeta vidare med mina projekt. På ett sätt är jag fortfarande den lilla killen som flyr bort i påhittade historier, men nu är det jag som hittar på dem.