//sammyjeridi.com/wp-content/uploads/2023/05/storytel-awards-2023-sammy-jeridi-segergest.jpg
Sammy Jeridi med Jurymedlem Ebba von Sydow

Sammy Jeridi med jurymedlem Ebba von Sydow

Ghettoprinsessan blev vinnaren av 2023 års bästa bok i Stora ljudbokspriset, kategori spänning.

Juryns motivering:

Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer – Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör avkall på nerven. Man smittas av författarens uppenbara passion för sin berättelse, något som samspelar perfekt med uppläsaren Jonas Malmsjös återhållna energi. Resultatet blir en lyssnar-hit som svänger. Jeridi lyckas förnya en genre som riskerar att stelna i sin form. Han skapar en litterär värld som hittat en stor, engagerad och trogen lyssnarskara som aldrig får nog av denna framgångsrika romanserie.

Juryn: Ebba von Sydow, Journalist - Anton Berg, Journalist - Jenny Lindh, Bibliotekarie

Det känns fantastiskt och underbart att ha nått ännu ett mål i mitt författarskap. Priset är inte bara ett kvitto på att det var värt allt slit vid tangentbordet, det får mig också att minnas hur hela min författarresa startade med flykten från hemmet till biblioteket i Solna. Sagoskatterna där inspirerade mig till att börja skriva och det var där drömmen att en dag bli författare själv blev till.

Tidigare meriter i Storytel Awards:

  • 2022 nominerades Ghettobröder till Storytel Awards i kategori spänning och framröstades av lyssnarna till en av tre finalister.
  • 2021 nominerades Ghettokungen till Storytel Awards i kategori spänning och framröstades av lyssnarna till en av tre finalister.